Održan Winfocus tečaj za 28 zdravstvenih djelatnika Opće bolnice Pula

2019-12-03T09:57:53+00:0029.11.2019|

U sklopu EU projekta Emergency EuroRegion SLO-HR413, u Tehnološkom inkubatoru Istarske razvojne agencije (IDA) od 28.-29.11.2019., pod vodstvom profesora Radovana Radonića održan je osnovni tečaj ultrazvuka u organizaciji međunarodne organizacije Winfocus.

Na provedenom WINFOCUS BL1 Provider tečaju, doktori medicine i specijalizanti Opće bolnice Pula naučili su:

  1. kada primijeniti brzi orijentacijski pregled ultrazvukom, kroz predavanja
  2. izvesti brzi orijentacijski pregled ultrazvukom radom u malim grupama na zdravim modelima i prezentacijom patoloških (bolesnih) stanja
  3. interpretirati nalaz brzog orijentacijskog pregleda ultrazvukom u odnosu na kliničku procjenu pacijenta, a što može biti presudno za pravilno početno postupanje s npr. ozlijeđenom osobom i odlukom o daljnjim postupcima i transportu u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu
  4. pratiti hemodinamsko i respiratorno stanje pacijenta uz ponavljani ultrazvučni pregled

Opća bolnica Pula je ovim tečajem podigla razinu kvalitete u zbrinjavanju životno ugroženih pacijenata, jer znanja i vještine potrebni za rano poduzimanje mjera kod životne ugroženosti pacijenata .

Organizacija Winfocus BL1 Provider tečaja od strane Opće bolnice Pula te Hrvatskog društva za reanimatologiju Hrvatskoga liječničkog zbora (CRO RC) sufinanciran je putem Europskog projekta „Emergency EuroRegion SLO-HR413, u sklopu programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014-2020.