Uspješno okončan ETC tečaj medicinskih djelatnika Opće bolnice Pula

2019-10-25T08:55:28+00:0024.10.2019|

U specijaliziranim učionicama Kabineta vještina koje čine sastavni dio Medicinskog fakulteta sveučilišta u Rijeci, od 18-20. listopada održan je trodnevni ETC (European Trauma Course) za 11 zdravstvenih djelatnika Opće bolnice Pula.

Europski trauma tečaj (ETC) baziran je na suvremenoj europskoj praksi u okviru relevantnih specijalnosti i osmišljen je kako bi polaznike podučio sustavu svakodnevnog zbrinjavanja traumatiziranih pacijenata. U većini slučajeva njihovo preživljavanje ovisi o efikasnom djelovanju cijelog tima, a ne pojedinaca, iz tog razloga tečajem se nastoji poboljšati znanje, vještine i sposobnosti polaznika prilikom sudjelovanja u timu, bilo kao člana ili vođe trauma tima.

Završenim vježbama te položenim pismenim testom, svih 11 djelatnika Opće bolnice Pula uspješno je okončalo tečaj koji je pridonio u nadogradnji vlastitog znanja i biti će od iznimne važnosti u pružanju medicinske pomoći unesrećenoj osobi.

Organizacija ETC tečaja od strane Opće bolnice Pula te Hrvatskog društva za reanimatologiju Hrvatskoga liječničkog zbora (CRO RC) sufinanciran je putem Europskog projekta „Emergency EuroRegion SLO-HR413, u sklopu programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014-2020.